top of page
  • Foto van schrijverroelant

Kies voor Verbinding in Overschie

Ik wil graag de Wijkraad van Rotterdam Overschie in, omdat ik het tof vind om in Overschie te wonen, maar ik ook nog veel zie dat wel wat extra ondersteuning kan gebruiken.
En toch.. STEM (niet zomaar) OP MIJ

..maar vooral als deze toelichting u ook aanspreekt:

Overschie in 1925

Overschie is een historische wijk (deelgemeente, gebied, dorp in 1941 geannexeerd door Rotterdam) waar nu ca. 19.000 mensen wonen.

Sommige al generaties met roots die tot ver in de 19e of zelfs 18e eeuw terug gaan, anderen in één van de nieuwbouw stukken als De Entree of Park16Hoven.


Sommigen als gevolg van de bombardementen in 1940, oa Nooddorp Landzicht, of tijdens de wederopbouw toen vele flatgebouwen in Overschie werden gebouwd en het inwonertal richting 39.000 ging. Het zorgde voor druk bezochte markten en middenstand, en eigen middelbare scholen.Inmiddels zijn veel flats gesloopt en krijgt Overschie door de nieuwe laagbouw van eengezinswoningen ook weer echt z'n overzichtelijkere, dorpse karakter terug.


En dat op 15 minuten fietsen vanaf Rotterdam centrum.

Maar ook veel voorzieningen zijn verdwenen, met name voor jongeren.


Jazeker: Er zijn toffe voetbalverenigingen, speeltuinen, scouting en vele actieve vrijwilligers, WMO radar en United010 die activiteiten organiseren, maar een buurthuis of jeugdhonk om 'te chillen' is er niet meer.

Niet alle jongeren worden nou eenmaal aangetrokken om bij een vereniging te gaan, en dat heeft ook weer z'n weerslag op de veiligheidsbeleving van anderen.

✔ Deze jongeren kunnen ook wel wat extra steun gebruiken.


Maar sowieso mag aan de verbinding gewerkt worden.


Overschie is een groot gebied waar buurten gescheiden worden door water, wegen en de ruwste onderbreking: de Rijksweg A13. Deze deelt de wijk al sinds jaar en dag in Oost en West, met merkbare gevolgen.

✔ Dit moet anders. Over de snelweg moet een brede, groene overkapping komen, een 'SocioDuct' (ecoduct voor mensen) met fiets- en wandelpaden om Oost en West te verbinden.


De oudste woningen van de 'nieuwbouw' van het mooie Park16Hoven zijn inmiddels ook alweer 15 jaar geleden gebouwd, maar nog steeds is er geen goede, snelle verbinding naar de winkels en horeca op de Baumannlaan.


✔ Ook zij kunnen beter verbonden worden, onder andere óver de SocioDuct, en verder over een veilig en goed verlicht fietspad door het park.


✔ Aan het ontwerp van een nieuw zwembad/sportcentrum in Overschie wordt gelukkig al gewerkt. Het zijn ontwikkelingen in het dorp die een kans bieden om breuklijnen (letterlijk) te overbruggen en bewoners makkelijker bij elkaar te brengen.


Een belangrijke rol voor de wijkraad!


✔ En de wijkraad heeft ook een rol ook om sport (incl tennis!) binnen Overschie te houden.


✔ Om fietsen voor kinderen veiliger te krijgen.


✔ Om inbraken en overlast aan te pakken.


✔ Om buurten schoner te houden.


✔ Om activiteiten voor en door Overschieënaren extra te ondersteunen.


In Overschie zijn NIET de grootste problemen van Rotterdam (-gelukkig maar-) maar we moeten niet ondergeschreeuwd worden door andere wijken of wachten met verbeteren totdat het erger wordt.


Ook wij verdienen aandacht en ondersteuning.

Geen politieke spelletjes, maar actie!


De verbinding tussen de bewoners moet versterkt worden, zodat iedereen zich hier veilig en welkom voelt. Ongeacht achtergrond en ambities, een gezamenlijke mooie toekomst.


Dáár wil ik me actief voor inzetten vanuit de Wijkraad van Overschie!


Daarom: #StemRoelant! 🤍❤️💚8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page