top of page

Herinneringen Vastgelegd

in een Prettig Gesprek

Persoonlijk, Professioneel
en met Plezier

"Nu kijken: Leuk!

5 jaar later: Geweldig!

 25 jaar later: Gouds!"

 • Wat is GoudsVanouds?
  GoudsVanouds is een initiatief van Roelant Siekman om persoonlijke verhalen en herinneringen te bewaren voor de toekomst. Hiervoor wordt een gesprek opgenomen met behulp van professionele apparatuur zodat een kwalitatief hoogstaande film ontstaat. Deze film wordt opgeslagen op het internet zodat hij makkelijk gedeeld kan worden met vrienden en familie.
 • Waarom zie ik nu een andere internetpagina dan GoudsVanouds?
  GoudsVanouds is het productieonderdeel van BPaS.Daarom is het op de internetpagina van BPaS te vinden. Op deze pagina is tevens nog meer informatie over de andere activiteiten en achtergrond van Roelant Siekman te vinden.
 • Kan ik een GoudsVanouds gesprek kado geven?
  Jazeker! Lijkt u het leuk om het verhaal van iemand voor eeuwig vast te leggen? Dan kunt u contact opnemen met GoudsVanouds. Indien gewenst kunnen we hiervoor ook een mooie kado-kaart maken.
 • Hoe maak ik een afspraak voor een gesprek?
  U kunt een afspraak maken door te bellen of te e-mailen: Mobiele nummer: 06 - 49 326 224 e-mail adres: goudsvanouds@siekman.net U krijgt Roelant Siekman aan de telefoon, en in overleg met hem bepaalt u dag, tijdstip en plaats.
 • Hoe lang duurt een gesprek en wat zijn de kosten?
  Exclusief voorbereidingen (klaarzetten van de apparatuur, korte kennismaking) wordt een gesprek van ongeveer een uur opgenomen. Daarna vindt nog een korte nabespreking plaats. In de productie wordt de film bewerkt en worden bijvoorbeeld stukjes verwijderd die niets toevoegen aan het gesprek of -indien gewenst- bepaalde momenten verkort of verwijderd. Vervolgens wordt de film door GoudsVanouds voorzien van de benodigde informatie zoals intro en aftiteling, foto's en filmbeelden. De kosten voor deze activiteiten zijn vanaf €450,- inclusief BTW. De eerste 5 foto's (door uzelf aangeleverd) zijn gratis dus zitten bij de prijs in! Een volledige prijslijst is op te vragen via e-mail.
 • Hoe kan het gesprek worden bekeken en worden gedeeld?
  Het gesprek wordt digitaal opgenomen en op internet -afgeschermd- bewaard. Daarna zijn de volgende opties: + de film van het gesprek is toegankelijk via internet (zie details verderop in de Veelgestelde Vragen). Dit is standaard en zit bij de prijs in. (GRATIS) + de film van het gesprek wordt op een USB stick gezet. (Meerkosten per stick €15,-) + de film van het gesprek wordt op DVD gezet. (Meerkosten per DVD €20,-)
 • Met wie vindt het gesprek plaats?
  In principe zijn alleen de interviewer en de geinterviewde aanwezig tijdens het gesprek. Dit om rust tijdens en in het gesprek te bewaren, net als de privacy. Maar als er behoefte is om iemand bij het gesprek te hebben dan is dit geen probleem. Elders op deze website kunt u meer lezen over de brede achtergrond van Roelant Siekman. Naast film en fotografie houdt hij zich bezig met procesverbetering en projectmanagement.
 • Waar vindt het gesprek plaats?
  De voorkeur gaat uit naar een eigen, vertrouwde, fijne plek, in de eigen woonruimte van de geinterviewde. Het is fijn om iemand in zijn eigen omgeving te zien vanwege alle details die dan automatisch ook worden opgenomen. Maar in overleg kunnen we ook samen een andere geschikte plek opzoeken.
 • Hoe worden de onderwerpen bepaald?
  In overleg met de interviewer bepaalt u vooraf waar het gesprek (ongeveer) over zal gaan, en ook waar het gesprek niet over gaat. Even een inkopper, maar toch: onderwerpen die niet besproken worden, worden ook niet vastgelegd voor later. Natuurlijk kan een vervolggesprek worden gepland als het eerste gesprek niet voldoende tijd gaf. (U betaalt dan wel opnieuw de kosten) De vragen bepaalt u dus samen. Wilt u bepaalde onderwerpen aan bod laten komen? Geef dit dan aan. Vindt u het handig voor die tijd al over de vragen te kunnen nadenken? Ook dit is mogelijk.
 • Welke vragen worden gesteld?
  Dit bepaalt u in overleg met de interviewer (zie hoe de onderwerpen worden bepaald). Het advies is om vragen te bedenken waarbij u -en de kijker- positieve associaties heeft. Dit zal de toon van het gesprek en de video namelijk sterk beïnvloeden. Na een paar korte algemene vragen (wat is uw naam, uw geboortejaar en waar bent u nu) gaan we dieper in op uw verhaal. Wat vindt u dat anderen over u en uw geschiedenis moeten weten? Welke tips zou u willen geven en hoe ziet de wereld er over 5 jaar uit? U kunt denken aan: + wie waren uw ouders en grootouders, wat deden zij, waar kwamen zij vandaan? + waar bent u opgegroeid, hoe zagen de straten er toen uit, wie waren uw vriendjes? + welke muziek vond u vroeger mooi, en welke nu? + hoe bracht u als kind een doordeweekse dag door, en wat deed u in het weekend? + wat vond u van school, wat was uw favoriete vak? + wat was uw eerste baan, wat moest u daar doen, en vond u het leuk? + wat is het beste dat u van werk heeft geleerd?
 • Welke levensvragen komen aan de orde?
  Ook dit gebeurt in overleg, maar vragen die hopelijk in ieder gesprek terugkomen zijn: + waarop bent u het meest trots in uw leven? + wat zou u tegen 'uzelf zeggen' als u uw jongere ik tegen kwam? + wat is een beslissend moment geweest? + wat is volgens u het belangrijkste in het leven? + wat wilt u de mensen meegeven? + hoe ziet de wereld er uit over 5 jaar?
 • Hoe wordt de film bewaard en is dat wel veilig?
  Het gesprek wordt digitaal gefilmd en opgeslagen op de website vimeo.com. Indien gewenst kan tegen geringe meerkosten de film op een USB stick worden gezet. Vimeo.com is na YouTube.com het grootste online platform om films te bewaren, te delen en te bekijken. De keuze van GoudsVanouds voor vimeo.com is vanwege de doorgaans hoge kwaliteit van de aanwezige films, en de uitstekende beveiliging van de gegevens.
 • Wie kan de film van het gesprek allemaal bekijken?
  Dit spreekt u vooraf af met GoudsVanouds. De opties zijn: 1. u ontvangt een persoonlijke code waarmee alleen u toegang heeft tot de film. U kunt de film dan natuurlijk wel aan anderen laten zien. 2. er wordt een groep (online) aangemaakt waarin door u aangegeven personen toegang krijgen tot de film. Zij kunnen dan de film bekijken, en ook delen met anderen. 3. de film wordt openbaar op het internet gezet. Daardoor kan iedereen het gesprek bekijken. Voor het gesprek wordt door de geinterviewde een keuze gemaakt die op het intakeformulier wordt vastgelegd. De keuze kan achteraf alleen schriftelijk (of door e-mail) gewijzigd worden.
 • Wie is eigenaar van de film?
  De film, het intellectuele eigendom van de film en de filmrechten blijven eigendom van BPaS te Rotterdam (KvK 67250440). Ook nadat betaald is voor gebruik en bekijken van de film is de volledige copyright van BPaS. De film mag daarom niet zonder toestemming van de eigenaar commercieel worden getoond, in de breedste zin van het woord. De geïnterviewde en opdrachtgever mogen na overdracht natuurlijk wel de film laten zien aan familie, vrienden en andere geïnteresseerden, zolang hier geen commerciële doelstelling achter zit.
 • Vimeo Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Facebook Social Icon
 • LinkedIn Social Icon
 • Twitter Social Icon
bottom of page